sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Food is my passion: Tortillat twistillä/Tortillas with a twist

Nyt päästään meidän lemppariin - ruokaan! Suositaan simppeleitä, terveellisiä reseptejä ja ajateltiin jakaa niitä teillekin. Pääasiassa pyritään syömään terveellisesti, mutta joskus voidaan herkutella. Lise kaivaa myös viikottain Pinterestia ja ruokablogeja ja ottaa sieltä inspiraatiota ja Cu tykkää leipoa. Suositaan reseptejä, jossa ei ole 100 eri ainesosaa, jotka jää helposti kaappeihin roikkumaan kun jostain galangajuuresta ei keksi enää toista ruokalajia.

Koska ihmisillä on nykyään eri ruokavalioita, niin olemme päättäneet, että reseptin lopusta löytyy aina versiot eri ruokavalioille (ne simppelimmät: maidoton, gluteeniton, vege). Kertokaa ihmeessä, jos ollaan unohdettu joku! Itse emme rajoita syömistä millään tavalla, paitsi että Lise inhoaa tavallista sipulia, joten sitä ei resepteissä näy..

Tortillat twistillä/Tortillas with a twist

Aloitetaan tosi simppelistä ruuasta, johon voitte hakea ainekset vielä vaikka tänään ja tehdä herkullista sunnuntaruokaa. Tortillat mielletään usein lätyiksi, joiden väliin voi tunkea mitä sattuu. Usein se on jauhelihaa, kasviksia, juustoa, salsaa ja lopputulos on aika kaukana meksikolaisesta. Emme väitä, että meidän resepti olisi autenttisesti meksikolainen, mutta se on pieni twisti niistä perustortilloista, joita usein tehdään.

Ruuasta puuttuu tällä kertaa kuva lopputuloksesta koska meillä oli niin hirvittävä nälkä jo siinä vaiheessa kun nämä olivat valmiita...

Hi guys! Today we're sharing a very simple, but tasty tortilla recipe. In the end you'll find options for different diets. Hope you enjoy!

Ainekset:
500g naudan niskaa (eli entercoteta - mikäli et tykkää läskistä niin ota rasvattomampaa lihaa, mutta varo ettei tule kuivaa) / 500g beef
Tortillalettuja (normi, täysjyvä tai maissi) / tortillas (normal, whole wheat or corn)
4 tomaattia /  4 tomatoes
1 prk kermaviiliä / 1 jar of sour cream
1 lemppari dippijauhepussi (meillä valkosipuli) / 1 pouch of sour cream spice mix (or you can create your own)
1-2 nippua korianteria / 1-2 bundles of coriander
1 lime / 1 lime
Loraus puna- tai valkoviinietikkaa / a splash of red or white wine vinegar
Öljyä paistamiseen / oil for frying
Suolaa / salt
Pippuria / pepper

Tee näin/Here's what you do:
Leikkaa liha sopivan kokoisiksi pihvit ja paista pihvit pienessä lorauksessa öljyä mediumiksi pannulla. Lihat voi paistaa aika kovalla lämmöllä, jolloin pinnasta tulee mukavan rapea ja sisus on hieman punertava. Varo kuitenkin ettet polta lihoja. Mausta lihat suolalla ja pippurilla ja leikkaa ne sopivankokoisiksi suikaleiksi. Laita ne tämän jälkeen sivuun astiaan, jonka peität foliolla, jotta lihat pysyvät lämpimänä.

Cut the meat into steaks and fry them in oil so that they are medium rare. The best result comes by getting a crunchy surface to the meat and the interior is reddish. Watch it so you don't burn the meat! Season with salt and pepper and cut the meat into smaller chunks. Cover with foil so that the meat keeps warm.

Kuutioi tomaatit ja valuta niistä suurin osa nesteistä pois ennen kun laitat ne kulhoon. Silppua joukkoon korianteri ja mausta lorauksella viinietikkaa, puolikkaan limen mehulla ja suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä dippimauste kermaviiliin ja leikkaa loput limestä puristettaviksi paloiksi.

Dice the tomatoes and drain most of the moisture of them and put them in a bowl. Shred the coriander in the mix and season with a splash of vinegar, half the juice of the lime and salt and pepper. Mix the sour cream and the sour cream spice mix and cut rest of the lime into squeezable chunks.

Kokoa tortillaletulle lihaa, tomaattisalsaa, kermaviiliä, purista joukkoon limeä ja kasaa päälle vielä oman maun mukaan korianteria (voiko sitä olla liikaa?).

Compile meat, tomato salsa and sour cream on your tortilla. Squeeze some lime juice on the ingredients and add as much coriander as you like (can there be too much?).
 




Mikäli haluat muuntaa reseptiä oman ruokavaliosi mukaan, niin vaihda seuraavat:
Gluteeniton: vaihda tortillaletut isoihin salaatinlehtiin tai maissijauhotortilloihin
Maidoton: vaihda kermaviili guacamoleen (voit muutenkin lisätä sitä ruokaan, jos haluat)
Vege: vaihda liha soijasuikaleisiin ja mausta ne kunnolla oman maun mukaan

If you follow a diet, please consider the following options:
Gluten free: change the tortillas into big leafs of lettuce or use corn tortillas.
Milk free: change the sour cream into guacamole (you can add it if you want anyways).
Vegetarian: change the meat into strips of soy and season them by your own taste.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti